PROCEDURY FUNKCJONOWANIA STOŁÓWKI SZKOLNEJ
1. Przed wejściem na
stołówkę uczniowie są zobowiązani umyć oraz zdezynfekować ręce odpowiednim
płynem dezynfekującym.
2. W stołówce jednorazowo może być 24 uczniów
jedzących obiad, czyli po 4 osoby przy stoliku.
3. Ze względu na pandemię oraz konieczność
zachowania odpowiednich środków czystości, obiad będzie się składał tylko z
jednego dania: zupy z
kawałkiem mięsa i deserem (wtorki i czwartki) oraz drugiego dania z deserem
(poniedziałki, środy i piątki). Koszt obiadu to 4zł.
4. Po każdej grupie
jedzących odbywa się dokładna dezynfekcja stolików i krzeseł.
5. Do stołówki grupy
klasowe przychodzą sukcesywnie o wyznaczonych godzinach.
6. W kolejce, przed wejściem na stołówkę,
uczniowie zachowują odstęp 1,5m.
7. Po wejściu na
stołówkę uczniowie, pojedynczo podchodzą do okienka i odbierają danie oraz sztućce.
8. Po zjedzeniu
obiadu uczniowie wychodzą ze stołówki i myją ręce.
9. Personel
przygotowujący i wydający obiad ma zapewnione środki ochrony osobistej oraz ma
obowiązek utrzymania wysokiej higieny stanowisk pracy, opakowań produktów,
sprzętu kuchennego, naczyń stołowych oraz sztućców, a także higieny osobistej.
10. W stołówce, na
stolikach i w ich pobliżu nie może być: wazoników, serwetek, cukru, ponieważ
mogą być one wydawane tylko przez obsługę stołówki.